A férfiaknak a válságban ki segít?

És a férfiaknak ki segít a válságban?

Ahogy körbenézek a világban, teremnek a motivációs trénerek, ilyen trénerek, olyan trénerek mint alma a fákon. Ezen kívül párkapcsolati tanácsadók, coach-ok, ilyen-olyan terapeuták különböző módszerek mentén, asztrozófusok, asztrológusok. Egymást érik az ilyen tréningek, olyan tanfolyamok. A könyvek sikerlistáját évtizedek óta vezetik a különböző önismereti könyvek. Meg a hogyan alakíts boldog párkapcsolatot meg a hogyan legyél gazdag titokkutató könyvek. Annyira széles a paletta, hogy ezt alapul véve mindenkinek boldog párkapcsolatban kellene élnie, rendkívül jó anyagi körülmények között.

Ezzel szemben nem így van. A társkereső oldalak dugig vannak. Panaszkodnak a nők, hogy sehol sincsenek normális férfiak. Panaszkodnak a férfiak, hogy sehol sincsenek normális nők.

Illetve nagyon kevés olyan embert látok aki elégedett az anyagi helyzetével.

Tehát itt valami nagyon nem stimmel.

De vegyük sorjában. És mivel nő vagyok én is kezdem és róluk nem is akarok most sokat írni, kezdem velük.

Ha nekünk, nők életében valamilyen megakadás történik, pl. elromlik a párkapcsolatunk, házasságunk, vagy már válunk, és felismerjük saját felelősségünket a dologban szinte automatikusan fordulunk az önismeret vagy ezotéria felé. Oldásokra járunk. Kutatjuk a múltban hol történt valami, ami a megakadásunk oka. Az instant megoldás ígéretesebbnek tűnik, mint a személyiségünk fejlesztése. És itt az első bibi. Amikor már nagyon spirinek meg ezonak gondoljuk magunkat és meggyőződésünk, hogy készen állunk, mindent kioldottunk, elégedetten hátradőlünk. Hogy jöhet a szerelem és a pénz.

De nem jön. Ennek miértjéről készítettem már egy videót, melyet megnézhetsz itt: https://www.youtube.com/watch?v=bKPszpr6o_4

Nem is szeretnék most többet a hölgyekről szólni, már csak azért sem, mert rengeteg írás születik a nőkről.

Térjünk inkább át a férfiakra.

A férfiak ugyanúgy keresik és mégsem találják a nőket. Ugyanúgy várják a gazdagságot, a sikert, sőt utolsó kettőt jobban, mint a nők. Mert a férfiak racionálisak. A férfiakba kódolva van a gondoskodás. Pici koruktól arra vannak kondicionálva, hogy legyenek erősek, nem sírhatnak, tanuljanak, hogy dolgozzanak, alapítsanak családot, ház autó. Gyakorlatilag megmondják nekik, hogy mit hogyan csináljanak. Markáns elvárások mentén, az érzelmeik kimutatása nélkül.

Ha egy férfi képtelen kimutatni az érzelmeit, hogyan értsük meg mi nők? Nehéz igaz? Mi nők viszont pont az érzelmeink kifejezésére vagyunk kódolva. Ugyanazt az érzelmet kismillió módon ki tudunk fejezni, hogyan igazodjanak el rajtunk a férfiak? Ez is nehéz igaz? Nem véletlen születnek olyan képek, hogy egy méter vastag könyv, mely a nőkhöz értelmező kéziszótár.

Többek közt ezek miatt sem értjük egymást. Nem ismerjük egymás szeretetnyelvét. És mivel rosszul kommunikálunk, kerülünk sokszor olyan helyzetbe, hogy elbeszélünk egymás mellett, a másik rosszul érti a mondandónkat.

A férfiak kommunikációjához, kifejezéséhez a nő az út, nekünk, nőknek kell jól értenünk a férfiakat.

Mert. Azt tapasztalom, hogy általában a férfiak nem is tudják mi zajlik bennük, azt meg végképp nem, hogyan fogalmazzák meg. Sokszor mi nők előbb látjuk, előbb érezzük mi zajlik egy férfi lelkében. És ha beszélünk is róla a másik nem

vagy nem érti,
vagy negálja, mert tudat alatt nagyon betalált és egyből hárít,
vagy érzi, hogy betalált, emiatt rossz érzése keletkezik és a rossz érzés miatt hárít,
vagy talán elgondolkozik rajta, de nincs segítsége a megértés hozta további kérdések megválaszolásához.

A közös ezekben az, hogy azért vannak, mert el vannak zárva az érzelmeik elől. Emlékeznek mit írtam az elején? Azért, mert kicsi koruk óta abban élnek, hogy a férfiak erősek, a férfiak nem sírnak, az érzelmek kinyilvánítása szégyen. És mivel szégyen magukra vannak maradva a megakadásaikkal, nehézségeikkel, mert nincs kivel megbeszélni. Úgymond ciki. Azt gondolják presztízsvesztéssel jár. És ez sok esetben igaz is. Már ha rossz helyen nyílnak meg.
Nem én írom először, tudjuk mi ezt elég régóta. Legalább is az biztosan, aki ezt most olvassa.

Hogy mit tehetünk mi nők? Önmagunk fejlesztése mellett próbáljunk a férfire is fókuszálni.

De a legfontosabb, hogy legyünk maradéktalanul őszinték. Mondjuk el, hogy látjuk, hogy valami nincs rendben, nem bíráskodni, ítélkezni akarunk, fejtsük meg együtt. Biztosítsuk az együtt érzésünkről. Hogy igen, tudjuk, hogy nehéz. Nehéz megfogalmazni mi zajlik a lelkükben, hisz nehéz egyáltalán megérteni is. Igyekezzünk értően hallgatni őt. Beszéltetni.

Kérdezni. Kérdezni őt sokat. Ha nem válaszol arra amit kérdezünk az is beszédes. Próbáljuk azt is értelmezni.

Egy idevágó cikk a férfiak életközepi válságáról: https://hutterbernadett.blog.hu/…/ferfiak_eletkozepi_valsag…

Aztán mit tehetnek maguk a férfiak?

Nehéz. Mert azt látom még mindig, hogy azt gondolják, hogy az önismeret, a spiritualitást – és most ezt szó szoros értelemben értem, nem a szó mostanában használt elcsépelt jelentésében – tehát a lelkünk szavára hallgatás az még mindig valami női dolog. Mint a körömlakk vagy a kozmetikus.

Pedig nem! Mert az igazi jó döntések lélekből születnek. Az, ami igazán a mienk, legyen az párkapcsolati választás, vagy hivatás, ami tényleg a MIENK, az lélekből születik.

És ami lélekből születik bőséget hoz. Értéket teremet, minőséget. Minőségi életet, minőségi párkapcsolatot.

Nem igaz, hogy az önismeret nőknek való. Vagy a nőknek a dolga.

A különböző önismereti tréningek, vagy a coaching a férfiaknak is való.

Igen, nehéz. Mert nehéz megnyílni. Egy férfinek nehéz bevallani bárkinek, részletesen beszélni róla meg pláne, hogy kudarcot vallott valamiben.

És valahol muszáj elkezdeni. Nem mindig sikerül elsőre. Gyakorolni kell, mint mindent. Ez a téma egy férfinek új. Mint a gyerek, mikor járni kezd. Számtalanszor elesik, de feláll és megy tovább. a lélek megnyílása is ilyen.

És muszáj. Még mielőtt valami komoly betegség üti fel a fejét.

Ha tetszett az írás kedveld az oldalt, van és lesz is még hasonló segítség tőlem.

Sőt!

Biztatlak oszd meg! Lássák többen, hiszen mások is járnak hasonló cipőben.

De üzenetben is tovább küldheted egy barátodnak, ha tudod, (érzed ) hogy hasznos lehet számára, mert hasonló problémákkal küzd.

Dolgozom férfiakkal is, tréningjeim számukra is kidolgozott, coach-olok is férfiakkal. Ezzel kapcsolatban és rólam több infó a http://enstudio.hu/

További érdekes videót a youtube csatornámon találhatsz, iratkozz fel: https://www.youtube.com/channel/UCcUeNadgomuO-TNvrROrvbQ…